Ja, jag lever fortfarande

Nämen, vad tomt det var här då. Har inte riktigt vetat vad jag skulle blogga om, därför har det inte blivit så mycket inlägg på sistonde.
Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva nu heller, jag kände bara att jag behövde titta in lite och säga att jag faktiskt lever.
Anledningen till att det har varit tomt här är väl för att skolan har börjat. Det tar lite tid att vänja sig vid de tidiga morgnarna, men än så länge har det gått bra. Inget överdrivet svårt än, men det kommer väl.
Vi har faktiskt fått ganska roliga uppgifter i några ämnen. I svenska jobbar vi med noveller, och i bilden ska vi göra en bildanalys och sedan en reklamfilm! Jag får en ursäkt till att regissera lite ;)
De senaste dagarna har jag fått världens sug på att baka, så vi får väl se om det kommer nåt sånt i helgen.

0

Poängjakt och sommarläsning

Jaha, två roliga skoldagar har då gått förbi, imorgon börjar vi med vanliga lektioner.

Första dagen var det mycket info, sedan poängjakt för alla niorna. Vi fick en lista på lite vanliga saker och lite udda saker, samt uppdrag som gav en massa extra poäng. Vi fick gå var vi ville, så vi gick till en kompis som bodde i närheten och plockade på oss så mycket som möjligt, som en gummistövel, is, peruk, IKEA-katalog och en Kalle Anka-tidning. Vårt lag vann överlägset, med 300p mer än tvåan. Än så länge har vi inte fått något pris, men vi ska tydligen få det.

Idag tog vi oss till en ö utanför stan där vi spelade brännboll i regnet och sedan satt vi vid stranden och myste i solen. Märkligt väder...
Då avslöjades också vinnaren i sommarläsnings-tävlingen vi hade. De som ville vara med fick hålla koll på hur många sidor man har läst över sommaren, och den som läste mest vann. Gissa vem som vann då? Jo, jag! Fick ett bio-presentkort på 100kr som jag ska försöka spara till Catching Fire i November. Jippie!

Jag hade tänkt ta med mig kameran, men vågade inte då det regnade på morgonen, så det blev bara mobil-bilder.

0

Cupcakes med chokladfrosting

Bakade cupcakes igår. Vanilj-cupcakes med en chokladbit inuti och choklad-frosting.
En kompis fyllde år igår, så jag och en annan kompis överraskade henne genom att binda fast henne på en stol i sitt rum medan vi dukade fram pizza och cupcakes och gömde paket i huset som hon sedan fick leta upp. Det var riktigt roligt faktiskt.
Lite halv-bra bilder, för jag tog de lite smått stressad med mobilen...

1

När man har tråkigt i bilen

 
Sånt här kan hända när man sitter i bilen när det är mörkt ute, har kameran med sig, och man är väldigt uttråkad. Jag var på ett väldigt konstigt humör och kände bara för att göra någonting. Så jag satte kamerans slutartid på Bulb, vilket gör att bilden tas under tiden jag håller nere knappen (Bulb använder jag också när jag tar fyrverkeri-bilder). Sen var det bara att trycka. Ibland hade jag kameran vid sido-rutan, men då gäller det att försöka ha den så stilla som möjligt. Ibland satte jag kameran precis bakom framrutan, då blev ljus-linjerna rakare. Jag hade väldigt tråkigt... Men några coola bilder blev det ändå.
0

Amerikanskt godis

 
Som sagt så var jag i Köpenhamn i fredags, en mysig liten dags-resa. När jag gick igenom bilderna från dagen upptäckte jag att jag inte kunde visa de flesta av bilderna. Antingen var de suddiga/ur fokus/dåliga bilder helt enkelt, eller så var de för lika bilderna jag lade upp när jag var i Köpenhamn för 2 år sedan. Och det blir ju inte så kul.
Var bara tvungen att visa godiset jag köpte i en godisaffär som heter Candy Mega Store. De har en väldig massa olika lösgodis-sorter, och en hylla med amerikanska läckerheter. Inte bara godis då, även pannkaks-mixer och flingor. Jag nöjde mig med en påse Skittles och ett paket Nerds. Nerdsen hade jag bara hört om innan, aldrig ätit. Jag visste inte heller vad det var för slags godis, hur de smakar eller någonting. Jga var bara tvungen att köpa de på grund av namnet... Men de var goda! Inte vad jag hade förväntat mig, men goda.
1

Dag 12 - Det bästa Youtube-klippet

Det här var lite svårt för mig, då jag är en väldigt stor Youtube-nörd och har en väldigt massa klipp jag skulle vilja visa. Det tog ett bra tag att välja en favorit.
När jag skulle bestämma mig tog jag direkt bort alla musik-videor och trailers till filmer, för det räknas inte enligt mig. Jag satt och kollade bland alla mina favorit-markerade videor, och det är ganska många. Sen ska jag också nämna att jag har ju inte alltid samma favorit. Hittar jag en ny video så kanske den är min favorit i ett par veckor, sen hittar jag en annan, osv.
Men just nu tror jag att min favorit-video är Evolution of Music - Pentatonix.
Jag har lyssnat på den här så många gånger så jag kan den helt utantill. I huvudet. Såå bra!
0

Ny design! :D

Är såå nöjd med den nya designen! Den är lite mer ren än den förra, inte så mycket puttefnutt och krims krams överallt.
Som ni kanske märker så är den ganska lik den förra. Jag har inte ändrat så mycket på själva formen, utan mer innehållet. Bland annat så har jag gjort bloggen bredare så att det får plats större bilder. Jag har skaffat ett finare typsnitt och ändrat lite andra smådetaljer som igentligen gör ganska stor skillnad. 
När jag höll på att fixa den här märkte jag att vissa grejer, bland annat menyn vid headern och texten i sido-menyn ser lite olika ut i olika webbläsare. I Chrome tex blir menyn där uppe lite större, så den förra menyn hoppade ner lite. Nu passar menyn i Chrome men den är för liten i Firefox och Explorer. Jag vet inte riktigt varför det blir så olika, men jag håller på att försöka fixa det.
 
Om du inte ser den nya designen, tryck F5 tills den syns.
 
0

Uggla

Idag har jag varit på dop för min sysslings lilla son, Elliot, och efter det blev det värsta kak-kalaset. 
Iallafall, jag hade sytt en liten uggla till honom som present. Den blev klar för ganska länge sedan igentligen, men jag ville inte lägga upp den innan jag hade gett det ;)
Allt tyg kommer från Panduro, de har sååå fina tyger!
Nu tar jag beställningar, så om du är nyfiken på ett gosedjur är det bara att säga till. Jag kan även göra kaninen som jag har visat tidigare eller något helt annat om du vill det.
 
 
0

Trött dag i Köpenhamn

Sitter just nu i bilen på väg hem från en dag i Köpenhamn. Dock sov jag konstigt inatt och var tvungen att gå upp ganska tidigt imorse, så jag var riktigt trött och orkade inte gå riktigt så mycket som jag hade velat, så jag köpte ingenting. Förutom lite amerikanskt godis då ;)
De få bilder jag tog kommer imorgon.

0

Båttur

Idag blev det en mysig båttur med Rebecka och hennes familj med gofika. Det var riktigt skönt ute, soligt men inte sådär löjligt varmt så man dör.

0
Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: [email protected]


bloglovin
bloglovin
RSS 2.0