Te och läxor

Sitter och gör läxor och dricker te i min älskade objektiv-mugg som jag fick i julklapp. Den kommer från coolstuff.se. Superfin!
(Nej, jag skrev inte alls detta inlägget delvis för att jag kom på att jag inte har visat några av mina julklappar)

0

Pokemon Cake Pops

På tisdag fyller min lillebror år, och när vi firade honom med släkten i helgen fick jag göra cake pops! :) Det fick bli pokemon cake pops då han gillar pokemon. Jag gjorde det lätt för mig denna gången och körde på pokemon-bollar. Jag doppade först hela i vit choklad, när det var torrt doppade jag halva i röd choklad från New York och satte på en vit chocolate chip (finns på Maxi), och de svarta linjerna målade jag med ätbara pennor från New York. Innehållet är vanliga ballerina-cake pops.
Och så bara för att det är bra att veta: Jag gjorde 2 satser cake pops, alltså med 4 paket ballerina, och då var det lagom med 2 1/2 paket vit Marabou att täcka med, alltså ca 460g choklad (eftersom en kaka vit Marabou av någon märklig anledning bara innehåller 185g choklad). Det kan vara bra att veta så man inte köper för mycket choklad ;)

0

Tack Maxi!!

Jag får fnatt. Maxi har ju fått in världens finaste bakgrejer! De har supersöta matchande brödlådor, kakburkar, teburkar och kaffeburkar i lila, blått eller beige. Och så små jättegulliga plåtburkar och skålar och böcker för egna recept. Åhh, jag döör!! Asså, jag längtar tills jag flyttar hemifrån bra för att jag vill inreda och fixa i mitt kök.

1

Alien Cake Pops

Den gröna chokladen som jag höll på med i fredags var till de har supersöta alien cake popsen! Min kusin har fyllt 6, och när han skulle fira med sina kompisar var det rymd-tema som gällde, så då fick jag baka passande cake pops. Och nej, jag har inte varit och köpt grön choklad i affären, så det är ingen mening att ni går ut och letar. Det är vanlig vit choklad som jag har färgat med choklad-färg köpt i New York. Man kan ju inte färga choklad med vanlig karamell-färg, för det är vatten i (har jag för mig), så jag passade på att köpa speciell choklad-färg när vi var i landet som har allt. Fick också användning av klubb-pinnarna jag köpte. Supernöjd är jag, och det var alla på kalaset också! ;)
Själva innehållet är vanliga svenska cake pops, ballerina kladdkaka med philadelphia.
 
0

Behöver er hjälp!!

Håller på att trixa med en ny design, och tänkte sätta små bilder vid flikarna, t.ex har jag den här som "Pyssel"
Jag har gjort nästan alla, men på bilden till allmänt vet jag inte vad jag ska ha för små-ikoner! Hade tänkt ha ett flygplan för kategorin "Resor", som ju ligger unger "Allmänt"-fliken, men vad mer? Hjälp mig!
0

Grön som en alien

Nu står jag och smälter grön choklad till imorgon :) Nyfiken? Det är bara att vänta och se vad det blir ;)

1

Recept: Yoghurtdessert med hallon

Mängden på ingredienserna är inte så viktigt, kör på känsla ;) Världens sämsta bild, jag vet. Det syns inte så bra, men skålarna är rätt små :P

 

 

 

 

 

Yoghurtdessert med hallon
(2 portioner)

1dl vispad grädde
1 1/2dl turkisk yoghurt
1 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Hallon (Som sagt, kör på känsla)

Blanda alla ingredienser utom hallonen och häll upp i små skålar. Mixa en del av hallonen till en "hallonsås" och häll på yoghurt-mixen. Toppa med några hela hallon och njut! Lycka till! ;)

0

Första skoldagen :/

Första skoldagen idag då, hade studiedag igår. Var både spänd och... ospänd, eller vad man ska säga. Det var kul att träffa alla igen, men samtidigt kände jag bara att jag inte orkade, och vill stanna hemma. Dock fick vi sluta lite tidigare idag, Yey!! :D
Denna terminen har jag hemkunskap, vilket jag inte hade förra, och eftersom det var första gången idag, gjorde vi bara lite mellis. Nån yoghurt-dessert-grej med hallon. Jag är inte direkt nåt fan av grädde eller turkisk yoghurt, men jag tyckte faktiskt det var väldigt gott. Det kan vara för att jag dränkte yoghurten i hallon, men jaja :P
Recept kommer i ett nytt inlägg, jag vill inte köra in ett recept bland mitt jätteroliga liv.
Inte jättebra bild, men ljuset var ju sämst :P

0

Vintriga cake balls ;)

Har äntligen försökt mig på "riktiga" amerikanska cake balls (cake pops utan pinne), alltså en mjuk kaka blandad med frosting, i mitt fall red velvet med vanilj-smörkräm. På juldagen har vi alltid gäster, och i år hade vi amerikanskt tema på middagen, så då fick jag baka lite red velvet. Fick också användning av den röda chokladen jag köpte i New York till garnering. Snöflinge-strösslet hittade jag på Maxi i en burk med fyra olika sorters strössel. Själv tycker jag de blev supersöta :) Recept kommer, jag hade tänkt skriva receptet nu direkt, men jag kom på att jag inte orkar hämta boken, för jag ligger så bekvämt i min säng just nu ;)
 
0

Gott nytt år!!

Lite sent, men jaja :P
 
Gott nytt år allihopa! Själv har jag startat det nya året med 2 + 6-årskalas och att lata mig. Idag gick jag runt och fick lite smått panik för att jag inte visste vad jag skulle göra.
Oturligt nog syntes det inte särskilt mycket raketer från min utsiktsplats i år, men jag lyckades få några bra bilder iallafall. Och i år var jag väldigt mycket mer förberedd än förra året, och så kom det knappt nåt att fota :/
Runt vårt hus finns det också rätt väldigt mycket träd som lyckas skymma de fina raketerna som syns en bit bort.
De sista bilderna är från 2 + 6-årskalaset jag skrev om innan. Hade inte med mig stativet då, så jag fick göra så gott jag kunde, men då hamnade ett tak i vägen så på de flesta bilder fick jag bara med själva uppskjutet :P



 
0
Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: [email protected]


bloglovin
bloglovin
RSS 2.0