God jul!

Då var det julafton! Jul-inlägget kom lite sent idag, men jag var med i ett julspel imorse, och sen stressade jag med julklappar innan vi skulle iväg till julfirandet!

Jag har hunnit öppnat mina julklappar, det kommer lite bilder någon dag framöver. Sen ska jag också visa mössan jag stickade till min kusin, mobilfodralet jag virkade till min farmor, och nallen jag har sytt till min nyaste kusin ;)

Hoppas ni alla har haft en supermysig jul, det har iallafall jag! Vi har en massa mysiga småbarn och härlig stämning. Fast när tomten kommer blir det minst sagt kaos! Alla barn vill ju öppna sina paket direkt, så de hinner inte med att hämta alla julklappar, och så ligger det papper över hela golvet. Men det gick bra ändå ;)

Imorgon ska vi ha lite gäster, det har vi alltid på juldagen, och jag har gjort (eller håller på att göra :P) red velvet cake balls. Och med cake balls menar jag cake pops utan pinne ;)

Och bara för att jag inte kommer på nåt annat avslutar jag med 5... Jul-frågor, eller vad man ska kalla de :P

Kalle Anka/Karl Bertil Johnson: Kalle Anka!!
Fira hemma/Fira borta: Vi brukar fira borta, men jag hade nog hellre firat hemma, så jag kan få julbaka lite extra ;)
Få paket/Ge paket: Ge, måste jag ju säga :P
Julmat/Fin-mat: Julmat!!
Fira med familjen/Fira med vännerna: Familjen, faktiskt

God Jul!

1

Juliga naglar :)

Målade om mina naglar för ett par dagar sen. Jag gjorde samma mönster som förra gången, tyckte det blev så himla fint, fast med lite juligare färger. Använde mig av KICKS Nr. 071 Virgin Olive Oil, IsaDora 644 Red Alert och Kiss Nail Art Paint SPA02 White. Och så 002 (baslack) och Colorfix (överlack) från Mavala, som vanligt ;)

0

Tips: Snabbtorka nagellack

Hittade nyligen ett superbra tips för att nagellack ska torka: Iskallt vatten! Ta en skål med vatten, ställ i kylen ett tag, lägg i några isbitar, och när du har målat naglarna doppar du fingertopparna i det i 3-4 minuter! Det kommer vara svinkallt, men det är bara att stå ut ;)
Nu kanske vissa tänker "Men 3-4 minuter är ju jättelänge, då kan man ju lika gärna låta det lufttorka!". Men så här är det: Om du lufttorkar nagellacket tills det känns torrt är det igentligen inte torrt, för om du drar fingret mot nagellacket kommer det smetas ut. Men om du använder kallt vatten, smetas det inte när du drar fingret emot det. Det är väldigt bra om du gör t.ex en design med många lager nagellack, så behöver du inte riskera att allt smetas ut och blandar sig! Toppen va?
Jag sitter faktiskt och badar fingrarna i kallt vatten precis när jag skriver det här, och mina fingrar känns som isklumpar! XP

0

Rutiga naglar

Har målat naglarna lite rutigt. Blev faktiskt rätt nöjd. Jag har använt mig av IsaDora 714 Lilac Bikini, OPI Suzi & the 7 Düsseldorfs (från den tyska kollektionen) och Kiss Nail Art Paint SPA02 White. Och så självklart 002 (baslack) och Colorfix (överlack) från Mavala. Ignorera kladdet runt naglarna, jag ville ta bilden innan det förstördes, men vågade inet ta bort kladdet runt omkring eftersom det kanske skulle förstöras då :P
 
 
Inspiration kom från cute polish på youtube, sök efter henne, hon gör världens finaste naglar!!
 
 
1

Recept: Marianne Cookies

Moahahaha! Jag kom äntligen ihåg!! xD
Det kanske blev lite märkliga mängder för ingredienserna, men original-receptet stod i amerikanska "cups", så jag har omvandlat det så gott det går.
 
 
Marianne Cookies
(ca 10-15st)
 
1 1/4 dl smör (rumstempererat)
1 1/4 dl ljust muscovado-socker
5/8 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vanilj
(drygt) 6 1/4 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
3 dl Marianne-kulor
1 1/2 dl chocolate chips
 
Värm ugnen till 190*C.
Vispa med elvisp smöret och allt socker tills det blir "krämigt", ungefär 3 minuter. Lägg till ägg och vanilj och vispa tills välblandat.
I en skål, blanda mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver. Häll i mjölblandningen i smör-blandingen lite i taget under vispning. Blanda sedan i Marianne-kulorna och chokladen, vispa på låg fart tills ordentligt blandat. Ställ i kylen ett par minuter.
Skopa upp degen på ett bakplåtsklädd plåt, ungefär 6 kakor per plåt. Platta till degen lite grann. In i ugnen 13-15 minuter och låt sedan svalna lite grann på ett galler. Jag tycker de är godast när de fortfarande är lite varma, för då är chokladen fortfarande smält. Överblivna kakor kan förvaras i lufttät burk. Lycka till! ;)
1

Min Önskelista

 
1

1 december

Äntligen är det första december!! Jag är en sån där extrem jul-älskare! Julen är så mysig! Som ni märkte i förra inlägget blev årets första julgodis polkabräck, och nu håller jag på att städa (Och lyssna på julmusik förstås) för att sedan julpynta. Jag gillar att ha det städat i mitt rum innan jag julpyntar, och nu är det lite... kaos :P
 
Missade julkalendern imorse (vaknade typ när det var slut), så nu har jag satt påminnelse till ikväll. Ja, jag måste titta på julkalendern. Alltid. Min favorit-julkalender hittils är nog Tjuvarnas Jul. Den var riktigt bra :) Är väldigt spänd på årets kalender, den första Mysteriet på Greveholm var ju fantastisk :)
 
När jag vaknade imorse och insåg att det är 1 december, insåg jag ju också att jag har rätt mycket julklappar att fixa. I första hand blir det till farmor och farfar, för deras grejer måste skickas iväg ett tag innan jul för att de ska komma fram i tid (De bor i Finland), sen blir det till resten av släkten och alla kompisar :)
 
Insåg precis att jag fortfarande inte har tagit någon bild på den enda julklappen som faktsikt är klar. Får väl ta och göra det nu så jag inte glömmer, jag känner ju mig själv :P
 
Näe, nu ska jag fortsätta städa så att jag blir klar idag.
 
http://www.svt.se/barnkanalen/cachable_image/1351680244/incoming/article538520.svt/ALTERNATES/medium/Mysteriet-pa-greveholm-730.jpg
0

Recept: Trippel-polkabräck

Första julgodiset för i år blev polkabräck :) Väldigt lätt att göra, inte så mycket bakning igentligen. Vanlig polkabräck brukar ju bara ha mjölkchoklad och vit choklad, men jag lade till mörk choklad också, baraförattjagälskarmörkchoklad. Men ni får ju självklart använda vilken choklad ni vill ;)
 
 
Trippel-Polkabräck

ca 370g mörk choklad
ca 370g mjölkchoklad
ca 370g vit choklad
ca 80g polkagrisar
 
Jag använde mig av Marabou, det gör jag alltid när jag bakar med choklad. Av mjölkchokladen och den mörka använde jag inte riktigt 2 hela paket, men nästan (så får man lite över att gnaga på ;) Marabous vita choklad är ju 185g per paket av någon märklig anledning, så av den gick det åt två hela paket. Jag använde Cloettas polkagrisar. Det var 140g i en påse, men jag tror att jag använde drygt halva påsen. Ni får väl testa er fram :P
 
Börja med att lägga bakplåtspapper på en plåt eller liknande.
Smält den mörka chokladen, över vattenbad eller i mikron. När den är helt smält, bre ut chokladen i ett tunt lager på bakplåtspappret. Ställ in i kylen och låt stelna ordentligt.
Smält sedan mjölkchokladen, och när den är helt smält låt den svalna lite. Detta missade jag att göra första gången, så när jag hälle över den varma mjölkchokladen på den kylda mörka chokladen smälte den mörka chokladen och det blandades lite. Det gör inte så jättemycket om det blandas lite, det märks inte så mycket ;)
När mjölkchokladen har svalnat eller när du inte orkar vänta längre brer du ut den ovanpå den mörka chokladen, och ställer i kylen för att stelna.
Under tiden kan du krossa polkagrisarna, så mycket eller lite som du vill.
Smält sedan den vita chokladen, och tänk nu också på att låta den svalna. Sedan är det bara att bre ut på mjölkchokladen, och innan den stelnar strör du över de krossade polkagrisarna.
Låt stelna, och sen är det bara att bryta i bitar. Med tre lager choklad kan det bli lite svårt att bryta chokladen. Efter ett tag kan den bli lite för varm och kladdar, men då är det bara att ställa in i kylen igen och vänta lite innan du fortsätter.
Lägg i en fin burk, eller i mitt fall, en gammal glassburk och ät! :)
 
Lycka till!
0
Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: [email protected]


bloglovin
bloglovin
RSS 2.0