Misslyckat påsk-godis

Igår när vi hade gäster skulle jag göra små praliner och dekorera de fint som små kycklingar sittandes i äggskal. Man kan väl säga att de blev inte alls överhuvudtaget som jag hade tänkt mig. Men goda var de :)

Först gjorde jag formar med choklad i små knäck-formar, de blev som planerat. Sen tänkte jag dekorera själva pralinerna som kycklingar. Men jag hade ingen gul choklad-färg, så jag fick rulla de i gult strössel som mamma hittade samma dag. Inte hade jag något orange till näbben heller, så jag fick improvisera med det jag hade och satte dit en guldig strössel-pärla, och till ögonen blev det mer strössel.
Pralinerna var inte de lättaste att rulla, och strösslet täckte jättedåligt, så de blev... Fula. Men goda :) Äsch, det blir nog bättre nästa gång ;)

0

Glad Påsk!

Sååå skönt med lov! Idag ska jag städa, eventuellt krångla med den nya designen om jag har tid, baka, och sen har vi gäster.
Iallafall, i påskägget imorse fick jag lite fin-chokladbitar från en chokladbutik inne i stan, Riesen (Yum!), gult nagellack från Depend och... En äggklocka. Som ser ut som en macaron. Sååååå fin så jag dööööör!! <3

0

Tårtdekorering

Idag i skolan hade vi lite påsk-avslutning. Först två vanliga lektioner, sen skulle jag dekorera tårta till en tävling för högstadiet. Alla klasser hade varsitt lag med två som bakade och tre som dekorerade. Jag var sjuk när vi bestämde vilka som skulle vara med, men då hade klassen bestämt att jag skulle dekorera, för det kan jag... Förra veckan bakades tårtan och idag fick vi då dekorera.
Det fanns ju inte världens bästa tillbehör. Vi fick använda grädde, choklad, karamell-färg, strössel, mandariner på burk, ananas och vaniljsås. Typ. Ja... Jag är nöjd med tanke på de extremt dåliga dekorationerna vi fick använda.
Efter det var det "Påsksmällen", en liten konsert för högstadiet med sångare både från skolan och från andra ställen.
Sen fick vi äta tårtan med klassen och bara umgås lite, myys :)

0

Dag 08 - Ett foto på en vacker plats

Nej, jag är inte alls glömsk...

Vacker plats kan man ju tolka på olika sätt. Jag tänkte välja en fin strand jag var på, eller New York, för NY är ju vackert på sitt egna lilla sätt, men tillslut blev det...

En ö som jag har glömt namnet på! Eller typ, havet utanför... Den här bilden är från när jag var och bowlade med en kompis, och efteråt tog jag den här bilden. Kanske inte själva platsen är den vackraste, jag tycker igentligen bara att bilden blev fin... Och solnedgången var fin...

0

Pythagoras Quest

I torsdags var jag i Olofström för distrikts-finalen i matte-tävlingen Pythagoras Quest.Det var kul, men lite drygt att sitta i en trång bil med min mattelärare och två dryga killar som pratar hockey hela tiden i drygt en timme varje sträcka.
För ett par veckor sen hade vi uttagning i skolan där de som ville fick skriva ett "prov", och de 3 bästa på skolan gick vidare till distrikts-finalen. Jag kom tvåa, och vi skrev samma prov som niorna ;) Han som var bäst på skolan går också i 8:an, och han som kom trea ville inte åka, så då fick den kom fyra åka iställer, och han går också i 8:an. Det säger kanske en del om mattekunskaperna på vår skola :P
I distrikts-finalen är det tre del-tävlingar. Efter tävlingarna vinner de 3 bästa lagen pengar, och vinnaren får åka på riks-final i Malmö. Vi kom 5:a av elva lag, och med tanke på att vårt lag enbart var 8:or är jag nöjd :)
Inte världens roligaste inlägg, men jag visste inte vad jag skulle skriva, och jag har inte bloggat på typ en vecka... :P
 
Förresten, det ser ut som att våren äntligen kommer!! Den här bilden tog jag vid 12-tiden idag :DD
 
0

Miss Cupcake 2013

Just nu, och en rätt lång tid framåt, pågår tävlingen Miss Cupcake 2013. När jag hittade tävlingen blev jag jätteivrig och ville ladda upp en cupcake på direkten, och den jag är mest nöjd med är ju min solros-cupcake som jag gjorde för ett tag sen. Sen såg jag att man var tvungen att ha någon Dr. Oetker-produkt som dekorering och fick ett bryt för att den inte hade det, men det har den ju. Den gula karamell-färgen i frostingen är från Dr. Oetker. Yey! Så jag laddade upp den, och det går rätt så bra. Fast jag kommer definitivt göra fler cupcakes, för man får skicka in hur många bidrag man vill ;)
Men iallafall, ni får gärna rösta på min cupcake, så blir jag superglad :) Det kan ni göra hääääär.
 
0

Vårväder

Det verkar äntligen som att vintern försvinner! Det har ju varit riktigt soligt de senaste dagarna, iallafall här nere i söder ;)
Den första bilden här nere tog jag vid 8 på morgonen, den andra halv 2. Sooool!
Dåligaiphonebilder :P

0

Fina bakverk

Den senaste tiden har jag badat i bilder och recept på underbara bakverk, det mesta från madebymary's blogg. Hon gör sååå fina desserter och man blir så sugen! Jag får inte nog av att bläddra bland alla hennes inlägg och jag vill prova på varenda recept! För ett tag sen hade hon lakrits-vecka, och trots att jag avskyr lakrits ville jag äta allt hon gjorde! Kolla in denna fantastiska blogg och ni kommer hålla med mig!

0

Bokrea och macarons

Idag var jag inne en sväng på stan för att kolla in bokrean. Hade bestämt mig för att köpa Beautiful Creatures efter att jag såg den på bio, men inte var den på rea inte... Får beställa från internet istället ;)
Inte en enda bok fick jag med mig hem, däremot fick jag hem en tröja från Gina Tricot och torrschampo.

Igår kom pappa hem från Algeriet, och när han mellanlandade i Paris köpte han med macarons från La Maison Du Chocolat!! :D Jag smakade på pistage och vanilj, båda var supergoda, men min favorit var lätt pistage! Jag äälskar pistage-macarons, och den här var grym! Det var med choklad-ganache och hade en härlig mandel-smak. Kärlek till macarons <3

Har precis kommit hem från kalas för två av alla mina mys-kusiner med hamburgare och marängswiss, nu blir det melodifestivalen ;)

0
Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: [email protected]


bloglovin
bloglovin
RSS 2.0