Lussebullar

Fick för mig att jag la upp ett inlägg i förrgår, men tydligen inte. Inte kommer jag ihåg vad det handlade om heller...
 
Idag hat det blivit lussebulls-bak här hemma, som start på julbaket. I år ska vi ha en ordentlig jul här hemma. Förra året var mamma sjuk, så det blev en halv-dan jul. Nu tar vi revansch!
 


 
0

En poster kanske?

Ni kanske kommer ihåg min "Want a sugarcube?"-pumpa, som jag gjorde till en tävling. Jag kom inte i topp 3, men jag kom i top 13! De 10 bästa pumporna som inte kom i top 3 har de nu lagt ut på Facebook för en omröstning, där den som får flest gillningar vinner en poster! Jag skulle bli jätteglad om jag vann, så ni får jättegärna gå in på Mockingjay.net's Facebook-sida och gilla min pumpa, bidrag #21! :)0

Catching Fire

Gissa vad jag gjorde igår-natt? Såg på Catching Fire!! Herregud vilken löjligt bra fantastisk underbar film!!
Alltså... Jag vet inte ens vad jag ska säga. Typ... Så mycket bättre än första filmen! Mycket mer lik boken, vilket jag älskar, och bättre regisserad. Är så glad att Francis Lawrence ska regissera de sista två också! 
Vissa dialoger var direkt från boken, de hade med en massa roliga smådetaljer som man kanske inte tänker på när man tittar på filmen, men som jag tänker på som har läst boken. Jag älskar (utan att avslöja något) aporna och fåglarna och hiss-scenen och början och slutet, och träningen, och scenen hemma hos Haymitch, och sockerbit-scenen och Johanna och Finnick och Mags och Beetee och Wiress och intervjuerna och allt! Har redan fixat biljetter på att se den på fredag igen. Bästa filmen <3

Biljetten, min brosch, och sockerbitar för jag är en sån nörd / Lionsgate-loggan i början av filmen / Postern till filmen / Bästa Finnick <3 / Bästa Johanna <3

1

Städdag

Idag hade jag tänkt städa hela dagen, men jag "råkade" fastna framför tumblr på förmiddagen. Oops. Nu rensar jag iallafall igenom en massa lådor medan jag lyssnar på julmusik, så bra som det kan bli för stunden!
 


0

Ny-virkat


Det var ett tag sen jag virkade, men nu minsann! Virkade de här frukterna/grönsakerna/bären till yngsta kusinen som fyllde 1 för ett par dagar sedan. Han verkade gillade de, han gick runt och bet på bananen ;)

12 dagar kvar till Catching Fire och jag börjar bli lite smått galen och kan inte ens hålla en vanlig konversation utan att börja tänka på den...

2

Spindlar är svåra att göra

Igår bakade jag kakor. Sen skulle jag göra spindlar på, som kakorna i det här inlägget. Det var svårare än jag trodde. Från början försökte jag göra med långa coola ben som på de på bilden, men när jag insåg att det inte gick alls som jag hade tänkt så gjorde jag små korta ben istället. Det blev lite bättre iallafall. Kanske inte världens snyggaste spindlar, men ganska söta, haha.
Jag använde det bästa chocolate chip cookie-receptet någonsin, med mörk choklad. Vid ungefär 12-13 minuter tog jag ut de ur ugnen och satte på extra chocolate chips. I kakorna använde jag vanlig marabou, men uppepå satte jag sedan 3-4 "riktiga" runda chocolate chips. Sen fick kakorna stå i ugnen ett par minuter till, sen tog jag ut de och när kakorna hade svalnat spritsade jag på små ben på en av choklad-pluttarna. För att spritsa tog jag en vanlig plastpåse och klippte ett pyttelitet hål i hörnet.
 
Som ni ser på de två understa bilderna var det inte helt lätt, haha.
0

Tick Tock

Jag är tvungen att nörda lite till...
Det är 17 dagar kvar till Catching Fire. Jag satt och kollade igenom gamla inlägg i bloggen och hittade det här, som jag skrev när det var 4 månader kvar. Och sen hittade jag det här, som skrevs när det var 7 månader kvar. 7 månader! Att jag har orkat vänta... 
Iallafall, här är "the final trailer". 17 dagar kvar...
 
0

Want a sugarcube?

 
Min pumpa i år. Inte världens läskigaste, haha. 
Körde på Hunger Games-tema. Delvis för att jag är jag, delvis för att jag tyckte det skulle vara kul, och delvis för att mockingjay.net hade en tävling där man skulle göra en pumpa med ett Hunger Games-motiv. Klart att jag är med!
Motivet är inspirerat av en bit från andra boken. Finnick Odair erbjuder Katniss sockerbitar. Det är bara själva sockerbiten och bokstäverna som är helt utskurna. Sen för att göra skuggorna på handen så skar jag lite dryt halvvägs igenom längst uppe på fingrarna och sen är det tjockare längre ner på handen. Ja, ni ser ju själva.
Jag är faktiskt nöjd, men tanke på att jag är en sån perfektionist :P
0
Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: kajsa_flora@hotmail.com


bloglovin
bloglovin
RSS 2.0