Sea Life

Det blev inte jättemånga fina bilder, då ljuset inte var världens bästa, men här är några iallafall.
 
0

The Hunger Games-skal

Hittade en bild på Instagram på ett jättesnyggt Hunger Games-skal till iPhone med citat från boken/filmen. SÅ jag bestämde mig för att göra ett liknande, fast med egna citat. När jag ändå var igång gjorde jag ett för varje bok, bara för att. Jag fick sitta och trixa lite med storleken på texten så att allt skulle passa och ändå se snyggt ut, men det var faktiskt väldigt roligt.
Världens finaste bakgrund i bilden också, mitt tangentbord :P
Och förresten, citatet längst nere i mitten är det grymmaste citatet i hela trilogin, så det så.
 
 
0

Lite grann från Finland

Två snabba bilder från Finland. Har lite mer ifrån Sea Life, men de kommer om ett par dagar.
 
 
 
0

4 månader kvar...

Då går nörden inom mig igång igen. Catching Fire har premiär om 4 månader. "Bara".
För ett par dagar sedan släpptes en ny trailer under Comic Con, och jag satt flera timmar på kvällen och kollade på livestreams från Comic Con, och hade även en sida uppe med en nedräknare tills när trailern skulle släppas på internet. När den sedan släpptes tittade jag på den non-stop i typ en timme. Vet inte hur många gånger jag har sett den nu, men den är sååå bra! Längtar tills filmen kommer!
 
 
0

Recept: Marianne-bars

 
Marianne-bars (ca 24 bitar)
 
6 1/5 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 salt
150g mjukt smör
4 1/2 dl ljust musovadosocker
3 ägg
1 tsk vaniljpulver
400g Marianne Chokladdragéer (eller hackad vanlig Marianne-godisar)
 
När jag gjorde de här blandade jag allt för hand. Det går att använda elvisp, de blir fortfarande goda, men de blir ändå lite bättre när man blandar för hand.
Vad jag vet finns inte Marianne Chokladdragéer i Sverige. Jag brukar köpa de på färjan när vi åker till/från Finland, eller i Finland. Det kanske går att hitta någonstans i Sverige. Annars borde det gå att använda hackad vanlig Marianne, eller om man vill använda något helt annat kan man ta smarties eller hackad choklad. Variera hur du vill!
 
Sätt ugnen på 170*.
Sikta mjöl, bakpulver och salt.
I en annan skål rör ihop mjukt smör, ej smält (det går att fuska och mikra smöret lite om man har glömt ställa fram det i förväg, se bara till att det inte smälter) och sockret. Man kan använda baksidan av en sked för att blanda samman de. Det kan kännas lite trögt i början men det går.
Tillsätt ett ägg åt gången och blanda väl efter varje ägg.
Blanda i vanilj och Marianne-godisarna.
Blanda i mjöl-blandingen, hälften i taget. Smeten ska vara tjock.
Lägg i en form, ca 30x20cm. Man kan smörja formen, men jag la i bakplåtspapper och lät papperet sticka upp vid kanterna för att enkelt kunna lyfta ur kakan ur formen när den är klar. Se till att trycka ut smeten i alla kanter och hörn, för den kommer inte flyta ut av sig själv.
Grädda i mitten av ugnen ca 28min, men håll koll på den lite innan. Den ska vara gyllenbrun på toppen.
Servera gärna varm så att chokladen i godisarna är smält. Den går att värma i mikron om man vill äta senare, de är fortfarande goda ;)
1

Ben & Jerry's Glassbar

I Helsingfors tittade vi in i Ben & Jerry's glassbar och tog oss en glass. Jag tog Cookie Dough, för jag älskar kakdeg. Man kan aldrig bli trött på kakdeg. Kakdeg passar till allt.
En liten rolig grej; de har öppet till 8, men soliga dagar har de öppet till 10. Smart!

0

Nästan ett eget recept...

Köpte ju med mig en massa marianne-kulor från färjan som jag tänkte baka med. Jag hade redan när jag köpte de tänkt baka någon slags mjuk kaka, och imorse hittade jag ett recept på Congo Bars som verkade gott. Congo Bars innehåller igentligen chokladbitar och nötter, men det var bara att byta ut mot Marianne. Lite småändringar gjorde jag också i receptet, så man kan ju säga att jag nästan har gjort ett eget recept.
Iallafall blev kakan blev löjligt god! Funderar fortfarande på vad jag ska kalla den när jag visar den för andra. Congo Bars med Marianne? Blondies med Marianne? Eller kanske bara Marianne-bars?

0

Nytt objektiv beställt!

På väg hem från Finland stannade vi lite snabbt i Kalmar, och där beställde jag ett nytt objektiv! Har sprungit runt och letat efter ett lite i Finland, men de har alltid varit liiite dyrare än hemma. Och jag är en sån som gärna vill ha grejer så billigt som möjligt. Nu hade jag ju gott om pengar, men ändå.
Mitt Sigma 50mm 1.4 kommer antagligen någon gång denna veckan, så sen blir det ut och testa det!
 
0

Hard Rock Café Helsingfors

Idag har det blivit shopping och middag på Hard Rock Café. Såå gott!

0

Helsingfors

Bara två nätter kvar i Finland, en natt på färjan, och sen är vi hemma igen.
Vi har nyss ätit goda hemmagjorda hamburgare. Imorgon ska vi till ett Sea World-liknande ställe, shoppa lite, sen sova på hotell i Helsingfors. Dagen efter det blir det mer shopping innan färjan går på eftermiddagen.
Inte jättebra bilder eftersom vi satt ute i solen/skuggan, men jaja :P

0

Nya smycken

Tänkte bara smita in här lite snabbt och visa mina nya smycken som jag har köpt. Har köpt lite annat också, men det visar jag sen. Nu ska vi snart åka till ett köpcentrum, får se om jag hittar fler pryttlar där ;)

0

Mot Finland

Sitter nu på en färja som snart avgår mot Helsingfors. Ska hälsa på farmor och farfar och lite andra finska släktingar, myys :)
Ska försöka uppdatera så mycket jag kan, kameran är ju självklart med.

1

Macarons med lemon curd

 
Jag är så grymt nöjd med de här. Detta är mina första ordentliga macarons. De med saltkola som jag gjorde för ett tag den blec ju bra, men det såg ju inte ut som macarons. De var inte fina. De här ser ut som macarons. Det ser ut som macarons!
Det enda negativa med de här, det är att de inte är riktigt runda. När jag skulle spritsa ut de här kom jag på att det var onödigt att använda en rund tyll, så jag klippte ett hår i spritspåsen istället. Men jag råkade klippa lite snett, så det blev inte så bra... Nästa gång använder jag tyll!
De blev riktigt goda också! Skalen är inte smaksatta, bara färgade med gul pastafärg, och emellan är det lemon curd.
Jag använde Mia Öhrns recept från hennes bok 'Macarons, Cupcakes & Cakepops', så det kommer jag defintivt att fortsätta använda!
Vad gjorde jag de här macaronsen till då? Jo, min konfirmation som gäde rum igår! Yey! Vi hade världens grymmaste predikan i form av ett tv-program. Typ en talkshow eller en morgonsoffa. Jag spelade Professor Klockstapel som förklarade treenigheten. Sen hade vi en intervju, en presskonferens med Jesus och ett klipp från en familjs frukostbord där de pratade om den heliga anden.
Allting gick kanonbra och jag har haft så roligt med denna fantastiska grupp! Jag kommer sakna allt vi gjort såå mycket!
5
Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: [email protected]


bloglovin
bloglovin
RSS 2.0