Red velvet brownies

Bakade lite för ett par dagar sen, som en gåva till bästa praoplatsen någonsin. Måste göra de igen någon gång bara, fick tyvärr inte smaka så mycket av de.



1

The Fault In Our Stars

Idag blev det en tur in till stan för att köpa böcker (och annat). Hade tänkt köpa City of Bones, men det slutade med I Am Number Four och Förr eller senare exploderar jag, eller The Fault In Our Stars som den heter på engelska. Har hört att den är jättebra och jättesorglig, så jag kände att jag behövde läsa den nu. Och så ska den tydligen bli film också, så då måste jag ju självklart läsa den innan filmen kommer!
0

Fram med garnet!

Igår plockade jag fram en massa garn och virknålar. Det var ett tag sen, men nu ska det virkas julklappar!
Ska komma ihåg att ta bilder och lägga i utkast, så kanske jag kommer ihåg att visa allting också, haha. Nu blir det lite tjuvkikar bara.

Världens bästa tjuvkik också, man ser ju precis vad det är, haha.
0

Pannacotta-paj med hallon

Finaste Hanna sov över hos mig hela helgen förra veckan, torsdag till söndag, så en av dagarna fick vi uppgiften att göra efterrätt, så det blev lite hallon-pannacotta. Riktigt god!
 
0

När man längtar efter en TV-serie

Då kan det hända att man börjar göra konstiga saker...
Jag har nu börjat få små ryck för att det bara är 11 dagar kvar till premiären av Once Upon a Time säsong 3, så jag satte mig och började göra märkliga små bilder, bara för att. Igentligen kunde jag väl ha lagt den tiden på att städa, skriva eller läsa, men det här var liksom mycket roligare. Och pilligt, med tanke på att jag gjorde de på telefonen.
 
0

Prao i kyrkan

Första prao-dagen avklarad! Ska praoa i kyrkan med Hanna, och det ska bli riktigt kul faktiskt. Vi får göra ganska många olika saker, och det är väl det som är roligt.
Idag har vi frankerat 700 brev, och sen fick vi vara med olika barn-grupper, vilket självklart var mysigt. 
Vi har ganska härliga tider också, lediga på fredagar. Det gillas!

0

The Mortal Instruments: City of Bones

Igår blev det bio med Rebecka. Jag var bara tvungen att se The Mortal Instruments, så den blev det!
Riktigt bra film! Det hände saker hela tiden, massor av spänning och överraskningar hela tiden! Jag tror jag grät fyra gånger inom den första halvtimmen, men sen är jag ju en sån som gråter för allt. Den obligatoriska kärleks-triangeln var också med, men jag vet redan hur jag vill att det ska sluta. Det hände en massa oväntade saker som man inte alls hade förberett sig på. Rekommenderar den verkligen! Så se den på bio om ni hinner, eller köp den på dvd när den kommer! Ge den massor av stöd, för jag vill verkligen att det ska komma fler filmer (eftersom den är baserad på en bok-serie), och jag läste att det tydligen inte har gått så bra för den, så det är inte säkert att det kommer en tvåa.
Jag blev direkt supersugen på att läsa böckerna. Jag känner för att åka och köpa första boken så att jag kan börja läsa, sen kan jag önska mig resten i julklapp. Jag känner på mig att det här kommer bli en ny favorit-serie som jag kommer tjata om jättemycket så att alla tycker jag är ännu mer dryg, haha.
 
0

Kvällspyssel

Samtidigt som Fångarna på fortet går på tv sitter jag och pysslar. En rolig grej till skolan bara, med inspiration från Hungerspelen-skalen jag gjorde till min telefon för ett tag sedan. Någon som kan gissa vad det är för något?
 

0

Att läsa eller att inte läsa

Ända sedan jag hörde om The Mortal Instruments har jag blivit lite nyfiken, och har sedan dess funderat på om jag ska läsa de. Har hört att de är jättebra, och de verkar jättebra. Det enda problemet är att när jag läser en serie så blir jag så fast. Och med filmerna också blir jag ännu mer nördig. Jag vet inte riktigt om jag orkar det, haha. 
Nejmen, det är verkligen det jag tänker på. Det värsta ilandsproblemet någonsin. 
Iallafall, min lillebror säljer jultidningar, och när jag bläddrade igenom katalogen för att se om jag skulle köpa något så hittar jag, just det, The Mortal Instruments. Min första tanke; Det är ett tecken! Även om jag inte har tänkt köpa den från jultidningarna eftersom jag vill läsa de på engelska, så blev jag ännu mer sugen efter att ha sett de i katalogen. Jag får väl önska mig de i julklapp. ;)
Onödigt långt inlägg bara för att jag ska få tänka högt, men sån är jag.



0

Stackars mina naglar

När jag kollar igenom gamla blogg-inlägg inser jag hur långa mina naglar var förut...
Jag bet alltid på naglarna när jag var liten, sen för kanske 1 1/2-2 år sedan bestämde jag mig för att sluta, och jag lyckades faktiskt bra. Naglarna växte på som bara den. Jag tror det var på praoen i vintras som jag började bita på naglarna igen för det var så jobbigt med långa naglar när jag jobbade ned naglar, och nu kan jag inte sluta. Jag har försökt en massa gånger, men det går inte. Nu har jag bestämt mig för att försöka sluta igen, så att jag kan få långa fina naglar till jul.
Jag hade en nagel som var läskigt lång ett tag, får väl ha det som mål nu.
 
Mina naglar nu / Mina naglar i julas / Min längsta nagel någonsin
0

Pippi-mössa

En annan grej från förra julen... Jag vet att den ligger under kategorierna 'virkat' och 'sy-projekt', men jag kommer nog aldrig sticka något mer i mitt liv, så jag ville inte göra en helt ny kategori, och så kände jag för 
 
Jaha, mer slöjd-grejer. Den här mössan stickade jag till en kusin, som förresten är rödhårig, så jag tycker hon blev ur-gullig.
Och ja, hemsk bild här med, men det finns inte direkt något att göra år det...
 
 
0

Nalle i jeans

Gah, vad frustrerad jag blir när jag går igenom gamla inlägg och inser att jag har glömt visa lite grejer jag gjorde förra året.
 
Jag har börjat få julkänsla. Jag vet inte varför, men nu har den smygit sig på. Och det var när jag skulle se hur duktig jag var på att blogga förra julen som jag insåg att jag inte har visat en nalle jag sydde i slöjden till en kusin.
Det var meningen att vi skulle ta med oss någonting hemifrån och sedan göra något nytt av det i slöjden. Jag tog med mig ett par gamla jeans och sydde en nalle. 
 
Ja, jag vet att bilderna är... hemska. Jag tog de med mobilen bara för att kunna visa mina kompisar, och nu insåg jag att jag inte hade tagit några bilder med kameran över huvud taget. Får bli lite bättre på det i år...
 
 
 
0

Atlas

Bästa låten just nu, eftersom alla mina favoriter varar i en vecka, är Coldplay's Atlas.
Anledningen till att jag älskar den? Antagligen för att den är den första låten som har släppts från det kommande Catching Fire-soundtracket, haha. Nej men, den är verkligen grym! Måste lära mig den på piano...
 
 
1

Mango Body Butter

Igår kom pappa hem från Saudiarabien, och hade med sig body butter till mig. Älskar body shops body butter, och jag har hört att mangon ska vara så härlig, så den blev det!

1

Rise of the Guardians

Dagen spenderades hemma med att kolla på de sista avsnitten av How I Met Your Mother som jag inte hann med igår, och så tittade jag om på det sista avsnittet fyra gånger, bara för att det är så bra.

Sen fick jag lite frisk luft när vi åkte in till stan för att hyra filmer. Jag hade redan planerat att hyra Now You See Me.
Har väntat på filmen i månader, ändå sedan jag hörde talas om den, ganska långt innan den började gå på bio. Sen visade de självklart inte den på bio här nere där jag bor, så då fick jag vänta lite till. Den släpptes på dvd i måndags, och jag har längtat såå mycket. Och nu, äntligen!
Men nej, självklart får inte Hemmakväll in den förrän 2 oktober... Får vänta en månad till...

Istället blev det Rise of the Guardians, som jag iförsig redan har sett 3 gånger, men den är så bra och underbar och helt fantastisk så jag var tvungen. Till det blev det lite mörk choklad för att jag tycker synd om mig själv.

0
Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: [email protected]


bloglovin
bloglovin
RSS 2.0