Egna iPhone-skal

Hittade det här roliga "pysslet" för ett tag sen hos Cochise, och var genast på jakt efter ett genomskinligt skal till min feleton (Ja, det heter feleton, duuh) ;)
Mitt skal hittade jag på Teknikmagasinet, men jag vet att de har till iPhone 4 på panduro. Det jag hittade konstade 50:-, precis som det på Panduro, så jag är nöjd. Och så är mitt skal gjort av en återvunnen plastflaska också, så det är ju bra. Lite gulaktigt är det, fast det märks knappt :)
Iallafall, när jag hade hittat skalet letade jag upp lite roliga bilder och citat, och vips så hade jag 34 skal! Det kommer nog bli fler, om jag känner mig rätt...
 
Så gör du:
 
Köp ett genomskinligt skal, om du inte redan har ett, som passar din smartphone.
Leta upp en mall på internet som matchar din telefon, eller gör en egen.
Leta upp bilder som du vill ha som skal, eller varför inte använda färdiga scrapbook-papper?
Om du använder bilder du har hittat på din dator kan du passa in de i mallen med något redigerings-verktyg, om du vet hur man gör. Jag gjorde det i Gimp. Du kan också bara skriva ut bilderna hela och sen klippa ut formen.
Klipp ut bilden så den passar i ditt skal, och glöm inte hålet för kameran!
Lägg bilden inuti skalet. Du behöver inte använda lim eller tejp, eller nåt sånt. Sen sätter du skalet på telefonen som vanligt, och du har ett eget-designat skal!
Vill du ha ett nytt skal är det bara att ta ut bilden och sätta i en ny. :)
 
(De 3 sista bilderna ändras när du håller musen över)
0

Recept: Vanilj-cupcakes med mjölkchoklad-frosting

 
Vaniljcupcakes (ca 12st)
 
2 1/4 dl vetemjöl
1 1/5 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75g minst rumsvarmt smör (Sätt helst i mikron några sekunder så att det börjar smälta lite.
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke.
Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.
Vispa resten av mjölken med ägg och vaniljpulver.
Rör sedan ihop mjölblandningen med mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.
Fyll muffinsformar till 2/3, grädda i ugnen ca 17-23 min.
 
Mjölkchoklad-frosting (till ca 12 cupcakes)
 
200g mjölkchoklad
200g philadelphia
50g mjukt smör
50g florsocker
 
Smält chokladen och låt den svalna. Vispa philadelphia, smör och florsocker till en slät kräm. Tillsätt den avsvalnade chokladen. Vispa fluffigt.
0

Grattis mamma! :)

I lördags fyllde mamma år, det firade vi med alla småkusiner med familjer och mormor. Av mig och lillebror fick hon blå converse och en kokbok, som hon blev glad över :)
Iallafall, till kvällen fick jag baka cupcakes till efterrätt. Det blev vaniljcupcakes med mjölkchoklad-frosting och hallon, recept kommer imorgon ;)
 
0

Dag 09 - Vad jag vill göra i framtiden

Usch, vilket jobbigt inlägg...
Asså... Jag vet inte vad jag vill göra i framtiden. Jag vill göra allt, typ. Jag vill gärna göra nåt kreativt. Fotograf, författare, konditor, etc. Något där jag får skapa. Jag vill inte sitta på ett kontor hela dagarna. Att jobba med barn hade ju också varit mysigt. Eller en blandning av allt kanske? x)
Nejmen, jag har alltid haft en massa intressen som jag älskar och som jag vill fortsätta med i framtiden. Musik har jag alltid älskat. Jag sjunger, spelar tvärflöjt och piano. Jag gillar ju också att baka, skriva, fotografera, virka, sy, osv. Jag har alltid velat göra allting, och har aldrig riktigt kunna bestämma mig för en sak. Jag vet fortfarande inte, men hoppas att jag ska kunna bestämma mig för någonting innan jag behöver välja vilken linje jag vill gå...
 
0

Springtur och MTV Movie Awards

Idag efter piano-lektionen var jag ute och sprang en sväng med en kompis, det var riktigt härligt nu när det börjar bli lite varmare ute.
Jag är ju lite förälskad i amerikanska pris-shower eller vad man ska kalla de, som Golden Globes, People's Choice Awards, osv. Så efter en snabb dusch tog jag igen och kollade på MTV Movie Awards från i söndags. Rolig show, roliga tal och roliga kläder. Fick också chansen att se Catching Fire-trailern på TV då den visades första gången där. Det var säkert 30:de gången jag såg trailern, på två dagar...
Bjuder på lite halvbra bilder från tidigare idag...

0

Catching Fire-Trailer!!

Jag har haft ett väldigt märkligt humör hela dagen. Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen eller upprörd. Nej, det är inte för att jag har humörsvängningar, för att den nya Catching Fire-trailern släpptes inatt (!!) och jag såg den imorse. Jag erkänner, jag är nördig.
Jag är helt hyper och glad för att den har släppts, men ledsen och upprörd för det är 7 månader till filmen kommer. 7 månader! Jag orkar inte vänta så länge... -.-
Jag håller på att läsa den boken nu, och hela tiden tänker jag "Det kommer de nog inte ha med, och inte det heller, men kanske det!", för de missade ju så mycket i förra filmen. Men i trailern har de med allt det viktiga och jag blir helt hyper för jag längtar!!! Jag har tittat på trailer 18 gånger idag. 7 gånger innan skolan ens hade börjat. Ja, jag har räknat.
Om någon inte har sett den men vill se den så lägger jag in den här, för så snäll är jag ;)
 
0

Choklad-frosting är gott

Igår efter turen till Lindex bakade jag ännu mer cupcakes, och fick väldigt ont i fötterna på köpet. Det var en sen födelsedagspresent... Nu får jag nog vila ett tag innan jag ska göra mer födelsedags-cupcakes :P

1.Choklad-cupcake med snickers-bitar och mjölkchoklad-frosting
2.Vanilj-cupcake med hallon och digestive-botten och vit choklad-frosting
3.Choklad/vanilj-cupcake med kakdeg, kakdegsfrosting och choklad
4.Vanilj-cupcake med daim-bitar och mjölkchoklad-frosting
5.Choklad/vanilj-cupcake med gräddkola och vit choklad-frosting


1

Nya örhängen

Fick inte med mig hem nåt av det jag skulle igår. Var verkligen inte sugen på att prova byxor, torrschampo glömde jag helt bort, örhänges-hållaren var, som vanligt, slut (den är väldigt populär), och några tröjor eller koftor hittade jag inte.
Däremot hittade jag några superfina örhängen som jag var tvungen att köpa. De stora svarta har jag igentligen sedan tidigare, men jag råkade ta sönder det ena för ganska länge sedan, och nu hade de äntligen fått in nya, så jag köpte ett par. De andra var jag bara tvungen att köpa, mest för det var såå härliga färger.

Var nyss och tittade in på Lindex en sväng, och där hittade jag ett par ursnygga jeans, två tröjor och torrchampo, så jag kan ändå kryssa för lite på min lista ;)

0

Nödvändigheter

Japp, imorgon ska jag in till stan med två vänner, myys :)
Har lite saker jag behöver köpa, och med brist på bilder som passar till detta inlägget skrev jag nödvändigheterna i en bild. Bara för att. Lila byxor har jag velat ha ett tag nu, men har än så länge inte hittat några som passar, inte för att jag har letat så mycket. Annars hade ett par vanliga jeans från JC inte varit fel. Sen "behöver" jag lite allt möjligt när det gäller kläder, nu när det börjar bli varmt :)
 
 
Ja, jag vet att det står ÖrhängeRhållare, men jag är trött och märkte inte det förrän efter att jag hade sparat bilden, och jag orkar inte ändra det :P
0

Glaaaass :D

Idag förväntade sig pappa att det skulle finnas några affärer öppna inne i stan. Men jag hade inget för mig, så jag åkte med. Lite var ju öppet, men det var inte mycket. Däremot såg vi att Glaciären var öppet. Det är en glassbutik som bara har öppet på sommaren, men de har vääärldens godaste glass! Riktigt stora också, så man blir mätt. Det tråkiga är ju att man får räkna med en halvtimmes kö, men det är det (oftast) värt! Idag var det dock ingen kö när vi kom dit, men det är ju inte särskilt varmt ute, och så tror jag det öppnade för sommaren just idag, så folk kanske inte vet att det är öppet.

0
Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: [email protected]


bloglovin
bloglovin
RSS 2.0