Story Camp 2011

Om 2 dagar!! Jag. Orkar. Inte. Vänta. Mer. Slut på diskussionen.
Nu har vi rotat fram mammas symaskin och väskan är klar! När vi tog fram symaskinen så satt jag först och försökte lista ut hur den fungerar, resten av dagen sydde jag. Sen sydde jag klart den på förmiddagen dagen efter. Nu ska jag bara köpa dragkedjor och sen sy mitt smyckesfodral. :)
Så, pappa är iväg i Singapore (tror jag) och har med min dator :( eftersom den krånglar sig och stängs av efter ett tag eftersom den tydligen blir för varm. Så pappa lämnade kvar en annan dator hemma som jag använder nu. Och jag vill inte ladda upp bilder från kameran till den här, så ni kommer få se lite bilder när datorn är hemma igen. Fast iförsig, när pappa är hemma är jag på Story Camp, och dagen efter jag kommer hem åker vi till Finland :S Och inte nog med det! Fem dagar efter vi kommit hem från Finland så ska vi åka till Köpenhamn. Fast bara typ 2 dagar tror jag...
För ett par dagar sedan var jag på stan och hittade äntligen en bikini och en panamahatt (som jag förresten har letat efter i EVIGHETER!) och två böcker i The 39 Clues-serien så att jag har något att läsa på semestern. The 39 Clues är en helt fantastiskt underbart spännande serier som man aldrig kan sluta läsa... Den handlar och Amy och Dan Cahill som, när deras mormor dör, får reda på att Cahill är den största släkten i hela världen, och även den mäktigaste. Så de går med i en tävling som går ut på att hitta 39 ledtrådar gömda över hela världen. Den som hittar alla 39 ledtrådar blir den mäktigaste personen i världen. Men de är inte helt själva i tävlingen utan har mycket konkurrans som inte precis gör tävlingen lättare. Jag har läst de 4 första böckerna och köpte de följande 2. Om ni funderar på att läsa de, läs de i ordning! Annars blir det bara konstigt...
0

Glad midsommar!

Då var det midsommar då! Härligt, härligt! I år ska vi inte fira hemma utan hos en grannfamilj tillsammans med ett annat par.
Så, vad har jag gjort första sommarlovsveckan? Tja, mormor har fyllt år så jag virkade en liten tomte till henne (har ingen bild) och så var jag ju på lövmarknad igår inne i stan. Köpte en påse tryfflar, brända mandlar, en bit tyg, en hjärtformad sten som det stod "Dream" på och pressade löv till scrapbooking. Nu i efterhand ifrågasätter jag att jag köpte löven, jag kunde ju bara plockat från skogen och pressat själv... Av tygbiten jag köpte tänkte jag sy ett smyckesfodral och så ska jag också såsmåningom sy en väska. Så vi ska leta upp mammas symaskin som troligtvis står i garaget så att jag kan sy hemma istället för att vänta tills jag åker till mormor. Väskan jag ska sy är den på framsidan till Cath Kidstons bok (kolla första inlägget) och syckesfoddralet är också ett mönster från boken.
Juste, och så har jag fotat lite droppbilder. Det blev en cool färgexplosions-bakgrund. Fick inte jättemånga bra bilder men ett par. De kommer upp så fort jag har laddat upp bildena på datorn. Eller ja, tills pappa har laddat upp bilderna på datorn eftersom inte har en aning om hur man laddar upp bilder från systemkameran. Men de kommer någon gång iallafall!
0

Sommarlov!

Äääääääääntligen sommarlov! Vi hade skolavslutning idag och själv tycker jag att jag var jättefin :) Har tyvvär ingen bild just nu, men den kommer nog så småningom. Iallafall så hade jag en jättefin klänning med apelsiner från KappAhl, en vit kort kofta från H&M, vita ballerinaskor från H&M (som förresten gjorde jätteont att ha på sig eftersom jag fick skoskav rätt fort) och så hade jag ett halsband med ett hjärta från Miaz och ett par Peace-örhängen från KappAhl (tror jag). På tal om Miaz så tycker jag ni bör kolla in hennes hemsida som ni hittar här. Det är min bästis mammas företag, hon har massor av superfina smycken till ett bra pris :) Min favorit från Miaz är ett läderarmband med en massa olika berlocker och Pandora-pärlor. Halsbanden som jag hade på mig (på bilden) är också döpt efter mig! :D Förresten, Peace-märket från den andra bilden är inte mina örhängen, det är en berlock som jag bara tycker är fin :)
Japp, för övrigt har jag gjort klart igelkotten som jag virkade. Har ingen bild, men jag hade ju tänkt göra en till så ni får bild på den istället, om det är okej :)
Japp, och så ska jag, lillebror, mamma och mormor äta på restaurang Montmarté idag, för att fira skolavslutningen, mums :D
0

Nikon D3100?

Mamma har köpt en kameratidning till pappa, och eftersom jag just nu sparar till en systemkamera så tittade jag lite i den. Tidigare hittade jag och pappa en D7000 som verkade bra, men i den här tidningen stod det att D7000 är en "semiprofessionell" kamera, och det kan ju vara lite onödigt eftersom jag är nybörjare.  I tidningen hade de testat olika kameror och D3100, som är en bra nybörjar-kamera, hade bra recensioner. D3100 är en utveckling från D3000 och recensionen säger att den är REJÄLT förbättrad. Den är också billig. Butikspris ca 4500:-. Det är den första (Nikon?)kameran med HD-filmning och den är mycket snabbare än ursprungmodellen. På skalor upp till 10 har den 9 i bildkvalitet ("Inte riktigt lika bra detaljåtergivning som Canon Eos 550D, men något lägre färgbrus"), 7 i byggkvalitet ("Helt okej för att vara en liten enkel instegsmodell"), 8 i ergonomi och logik ("Väldigt enkel att hantera"), 7 i mångsidighet ("Saknar mikrofoningång och verklig förstorad visning med skärmsökare"), och 9 i valuta för pengarna ("Vettig kamera och mycket fin bildkvalitet för pengarna"). Och det är ju bra. Valuta för pengarna vill man ju alltid ha. D3100 har två främre konkurrenter, Canon Eos 550D och Sony A33. Testarna säger att D3100 är mer ergonomisk och logisk än Eos 550D, men att A33 är en snabbare kamera. D3100 är också lätt att hantera och tyst. Jag tycker dte låter som en jättebra kamera, men jag är ju inget proffs så jag ska kolla med pappa också när han kommer hem. :)
För övrigt har jag troligen magkatarr (stavning?), det tror mamma iallfall. Jag har mått dåligt ett par dagar nu, jag har inte spytt med det har känts konstigt i magen. Men jag hoppas ändå att jag orkar ta mig till skolan imorgon för vi ska till Ronneby Brunnsbad :D

0

Ny blogg!

Hej Hej, här har vi då den nya bloggen. Mycket finare tycker jag :)
För er som inte följde min förra blogg så är filurerna i headern mina små kompisar :)
Än så länge kanske vissa sidor på bloggen ser lite konstiga ut, men jag håller just nu på att finslipa det hela.
Så, i torsdags fyllde jag år (Yey!) och fick då Mia Bengtssons tredje Amigurumibok, Virka Amigurumi, och ska nu virka igelkotten. Tänkte använda den som en nåldyna, och sen tänkte jag också virka grisen att ha virkprylar i. Övrigt i födelsedagspresent fick jag en rolig liten sybok av Cath Kidston med massor av syprojekt. Man fick också med ett parbitar tillklippt tyg till att sy en av väskorna i boken. Och sen fick jag lite annat krims krams :)


 


P.S Klicka på bilderna för att göra de större
0
Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: [email protected]


bloglovin
bloglovin
RSS 2.0