Min midsommar

 
Haha, jag borde verkligen inte skriva "imorgon ska jag visa det och det", för jag vet att jag ändå kommer glömma bort det :P
Jaa, här har ni lite bilder från midsommar. Måste bara påpeka att de platta vita sakerna som ligger i en skål bredvid jordgubbarna och melonen är maränger som mamma försökte göra. Det gick inte så bra, kan man väl säga. De var... kompakta. Och så gjorde vi s'mores också, såå gott! Vi använde nutella istället för choklad, men det var lika gott för det ;)
0

Ljus-lila

Har kört på ljus-lila naglar de senaste dagarna. Ursäkta mina hemska nagelband... När jag tog den bilden hade det gått några dagar, därför ser det lite fult ut. Och jag har ingen aning om hur skarp den bilden är, för jag ser ingenting just nu, så ursäkta om den är lite suddig :P
Glad midsommar förresten, imorgon får ni lite bilder från mitt firande, och sen ska jag också berätta lite om världens mysigaste konfa-läger och stadens årliga lövmarknad ;)

0

Konfirmations-läger

Sitter just nu bland andra mysiga människor på konfirmations-läger, jag kommer hem igen på onsdag. Det väldigt dåligt internet här ute, men jag kanske uppdaterar om jag får tid, annars kommer jag ju som sagt tillbaka på onsdag.
Än så länge är det super-härligt! Lite märkligt väder dock, det har skiftat mellan sol och regn hela dagen. Just när vi skulle ut i skogen började det regna, och när vi skulle gå in igen kom solen fram.
Bara för att det känns så tomt att inte ha några bilder i inlägg får ni en bild på min gummi-psalmbok. Den är jätterolig, vi har också en gummi-bibel som vi kommer få sen. Jag måste visa den lite mer, för den är jätterolig och verkligen anpassad för ungdomar.

0

Då var det lov!

Fick tyvärr inte världens finaste väder på skolavslutningen, det regnade lite, och det vill man ju inte att det ska göra när man måste gå ute i regnet till och från kyrkan för avslutningen.
Förutom att jag fick mina betyg och att vi såg på ett bildspel från året vann jag en liten mjölkchoklad för att jag kom tvåa i klassens nutids-tävling. Jag är ganska förvånad över det faktiskt, då jag inte brukar klara nutidsorientingen särskilt bra. Men men, får väl passa på att göra kakdeg eller nåt av chokladen ;)
Efteråt blev det en tur in till stan för lunch med mamma, mormor och lillebror, och sen träffade jag Ida och Hanna och åt glass. De fick för sig att trycka i sig två smaker och mjukglass, vilket är väldigt mycket glass på det stället, men jag nöjde mig med två smaker och var ändå löjligt mätt efteråt...
Imorn blir det en tur till frisören, och på lördag börjar konfirmations-kaoset med en liten fotografering. Det ska bli såå kul!

0

Student-cupcakes

 
Igår dekorerade jag 48 cupcakes efter att jag hade kommit hem från kör-avslutningen vid 8. Man kan ju säga att jag var ganska trött efteråt. Först skulle jag ju göra frostingen, och då lyckades jag skvätta kakao över halva köket och fick ett bryt, men sen gick det bra :)
Blev faktiskt väldigt nöjd med cupcakesen, och det är ju tur det eftersom de inte var till mig ;)
 
0

Shopping i Kalmar

I fredags var jag i Kalmar för lite födelsedagsshopping. Fick en resa dit och kläder för 1000:- i födelsedagspresent. Köpte faktiskt inte upp hela pengen, men några tröjor hittade jag. Och så muffinsformar och en bak-bok så klart!
Och när vi stannade och fikade en snabbis var jag ju tvungen att köpa en macaron ;)

Och idag har jag bakat 48 cupcakes till en student-beställning, men de har jag fryst in, så de får ni se när jag har dekorerat de :)

0

15-års kalas

 
Lite bilder på alla kakor ifrån när jag firade att jag fyllde 15! Insåg dock när jag skulle välja ut bilder till inlägget att i princip alla bilder var dåliga, men min ursäkt är att jag var gaaanska stressad när jag tog de...
Det är chocolate chip cookies, macarons med kola-kräm, dumle-grottor, rabarber-muffins, bullar och glasstårta.
0

Promenad i solen

 
Var ute på en promenad i skogen med Elin igår. Guuud så härligt väder!! Hade dock inte med mig kameran, så jag bjuder på lite halv-bra bilder tagna med mobilen. Bilderna gör inte alls platsen rättvisa, det var såå vackert! Det var en liten mysig flod mitt i skogen med massa stenar. Vi var ju självklart tvungna att ta oss över floden på de här stenarna och jag lyckades fastna någonstans mitt ute i vattnet. Fick tillslut ta av mig skorna och gå på de hala stenarna så jag nästan snubblade, men jag lyckades hålla mig torr. Förutom på fötterna då. Så satte vi oss på en stor sten och fikade i solskenet. Jag lyckades faktiskt att inte bli helt knallröd i solen, vilket jag annars brukar bli. Det kan iförsig vara för att jag smetade på typ ett ton solkräm. Men men, det var trevligt att komma ut lite, trots alla miljontals mygg som älskar mig.
Jag hittade även min första geocache, haha. Vi var ju tvunga att leta när jag upptäckte att det fanns en typ 400m ifrån oss. Fast vi tog inget/lämnade inte kvar något. Vi hade ju inte planerat att leta geocacher, så vi hade inte med oss något att lämna. Men det var iallafall kul! ;)
0

Macarons med salt smörkola

Äntligen har jag lyckats! Kanske inte världens finaste macarons, men de blev liksom bra. Och grymt goda!
Detta receptet var utan sockerlag, vilket gör de lättare att göra, förutom då att de inte blir lika fina. Och så fick mina kakor inte så bra fötter, men de höjde sig iallafall!
Jag fick lite panik när jag gjorde de här, för när jag hade andra plåten kakor i ugnen så gick strömmen. I hela huset. Precis det man vill ska hända! Lyckligtvis var de i princip klara då, så de klarade sig med att stå lite i eftervärmen...
0

Lite lätt bloggtorka...

Underligt, men tanke på att jag igentligen har ganska mycket att skriva om...
Fyllde 15 år i söndags, grattis till mig! Det firades med kak-kalas, alltså här jag lite kakor att visa, bland annat mina macarons! Lite födelsedags-presenter får jag ju också visa. Sen ska jag berätta lite om firandet jag hade med två kompisar i lördags, som var supermysigt, och lite annat kul som har hänt på sistonde. Håll ut, det kommer roliga inlägg snart!
Och så en liten jag-längtar-till-catching-fire-bild ;)

0
Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: [email protected]


bloglovin
bloglovin
RSS 2.0