Mitt nördiga jag

Ni kanske inte visste det, men jag är en riktigt TV-spelsnörd. Jag älskar TV-och datorspel av alla slag. Jag gillar olika Super Mario-spel, singstar, Legend of Zelda, arkadspel, fotbollspel, och mest av allt, jag äääälskar The Sims. Jag har både 1, 2 och 3.
Jag tror jag skaffade mitt första Sims 2 när jag var 9, sen tror jag jag fick 1:an som julkalender-premie något år, och 3:an tror jag jag köpte när det släpptes. När nu det var.
Jag är medlem på sims3.com, om ni känner för att adda mig heter jag kajsa_kv. Jätteroligt namn -.-

0

Oh. My. God.

Vi vann. Vi vann faktiskt. Jag är överlycklig.

När de sista länderna gav sina poäng satt jag och pappa (som vi alltid gör :P ) och räknade hur vi skulle kunna vinna eller inte. "Om vi inte får några poäng nu, ohc de får så många poäng vinner de, men om vi får så många poäng så vinner vi." "Nu, även om de får alla tolvor, och vi inte får några poäng så har vi ändå vunnit. Vi har vunnit. VI HAR VUNNIT!!!!!!"

Haha... Det är så sjukt. Vi vann.

0

Min vattenstämpel

Jag satt och pillade i Gimp idag och passade på att fixa mig en egen vattenstämpel. Det är lika bra att ha en eftersom jag lägger upp egna bilder på bloggen. Så från och med nu kommer ni se den lilla figuren här nedanför på alla mina bilder. Fast inte riktigt så stor då ;)

0

Cake Pops-gudinnan

...är Bakerella. Hon gör världens finaste cake pops, men även cupcakes, tårtor och andra kakor. De är så söta! Jag har fastnat helt och sitter och tittar jättemycket på bilder på hennes fina kreationer. Bland annat har hon gjort Cupcake Popsen och Ice Cream Popsen som jag visade för ett tag sen. Kolla gärna in hennes underbara bakverk på bakerella.com

0

Fotoväska



Är den inte skitsnygg? En Kelly Moore fotoväska från fotobag.se. De har massor av snygga fotoväskor, och personligen tycker jag att de inte ser ut som fotoväskor, vilket är ett stort +. Läs mer om just min favoritväska här. Varför gillar jag just den? Snygg färg, lagom stor, får plats med mycket och väldigt snygg modell. :) Fast sen skulle ju vilken Kelly Moore-väska som helst passa in på den beskrivningen.

Vad tycker ni? :)
0

Story Camp 2012

Det har varit lite tomt i helgen, men det är för att jag har varit på Story Camp! :D Världens roligaste skriv- och berättarläger. Hade tänkt skriva i torsdags innan jag åkte men jag hann inte. Har haft så himla kul! I år pratade vi lite om att skriva på webben. T.ex. när man besöker en ny blogg har du, utan att du tänker på det, ca 4 sekunder för att få det första intrycket. Hittar du inget intressant under de 4 sekunderna så går man vidare. Om ni blir lite nyfikna nu kan ni läsa mer om årets läger här och allmänt om ledarna här.

För övrigt så har jag suttit och pillat i Gimp, lyckades gör en fin liten post-it lapp :)



Vad tycker ni, fin va? ;)
0

Objektiv

Har kollat runt på lite roliga objektiv som jag vill ha. Hittade två stycken som verkar bra :)


AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G


AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR

Vad säger ni? ;)
1

Min önskelista

Har lite torka, vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Men eftersom jag fyller år om 20 dagar tänkte jag visa min önskelista :) Ja, jag är så nördig så jag skriver önskelistor. Förförra året hade jag med bilder på allting, och i år har jag kategoriserat hela listan, med en top 10 på slutet. Listan e rätt lång så jag tänkte bara visa Top 10.

Top 10 (Förutom pengar och presentkort)

1. Fjärrutlösare till kameran
2. Plattång
3. OnePiece (eller liknande)
4. Wreck this journal (av Keri Smith)
5. Candy melts, pastafärg, randiga sugrör, klubbpinnar
6. Cake Pops (av Bakerella)
7. Dotting tools
8. Nagellack
9. Kamera-objektiv
10. Hungerspelen-böckerna

0

Cirkus Scott

Förra lördagen var jag och min kompis Alice på stan, och efter att ha ätit lunch på McDonalds, märker vi att de har en teckningstävling, där man kan vinna biljetter till Cirkus Scott, så vi sätter oss och ritar, och får nu i veckan reda på att vi har vunnit! :D
Två biljetter var vann vi, och vi ska gå imorgon (lördag) ochh titta. Ska bli skuperkul :)
Lite förvånad är jag över att jag vann, då min teckning inte var så fin :P Fast iförsig var nog jag och Alice de äldsta som var med. Jag ritade ett cirkustält och en väldigt stor Bamse som stod bredvid (Eftersom Bamse är med i Cirkus Scott i år). Jag tror Bamse råkade bli dubbelt så stor som ingången till tältet. :P
För övrigt hade 9:rna på min skola spex-foto idag, väldigt roligt att se alla olika utklädnader :) Bland annat fanns där Super Mario, ett par smurfar, en gorilla, Dolly Parton och Marylin Monroe :)

0

Ny bloggdesign! :)

Som ni ser har jag nu lagt in min nya bloggdesign! :) Dock ser den fortfarande lite konstig ut på vissa ställen då det krånglade sig när jag skulle föra över designen, men jag fixar det så fort jag skrivit det här inlägget, Om du tycker att bloggen fortfarande ser ut som vanligt, tryck på tangenten F5 på ditt skrivbord så borde det se bra ut.
Jag blev väldigt nöjd med den här designen, då jag hittade massor av härliga bloggar med designtips, så att jag kunde göra den riktigt bra. Och så började jag försöka förstå mig på Gimp för att få en riktigt snygg header, och det tycker jag att jag lyckades med :)
Ni borde nu också se att jag har ändrat lite i arkivet, där står bara siffror. Det är mest för att allt ska få plats bättre. Anledningen att det inte går att trycka på 3 (Mars) eller 4 (April) under 2012, är att det var under min "tomma" period, då jag inte skrev någonting. Jag ville ändå skriva med siffrorna så att det inte skulle se konstigt ut. Annars klickar ni bara på siffran som står för månaden ni vill kolla under. T.ex. Januari=1, Februari=2, osv.
Om ni vill påpeka något, eller om ni hittar något som är konstigt, eller fel, kommentera detta inlägget. Numera, för att kommentera, kan ni antingen klicka på Kommentarer längst nedanför inlägget, eller högst upp, på den lila cirkeln. Eller så kan ni klicka på rubriken till inlägget. Om det av någon anledning inte går att kommentera, mejla mig på [email protected]. Och följ mig gärna på bloglovin', länken finns i menyn :)
0

Header

Som jag har sagt innan så håller jag på med en ny, lite ljusare design. Och sen tycker jag också att min nuvarande design är väldigt tråkig. Jag jobbar för fullt med den nya, än så länge tycker jag den är skitsnygg :) Ett tips ifall någon där ute skulle vilja göra en ny bloggdesign är att skapa en liten "testblogg" där ni trixar i stil-och kodmallarna, istället för att hålla på med din riktiga blogg, och sen helt plötsligt flyttade du en kod fel, och så är hela bloggen förstörd. Jag har iallafall en testblogg som jag fixar med. Och nej, ni kan inte tjuvkika på min nya design via testbloggen, för den är lösenordsskyddad ;)
Här har ni iallafall en liten kik på headern som jag har gjort i Gimp. Ett kanonbra gratisprogram, som jag äntligen börjar förstå mig på :)

0

Macarons

Förra helgen bakade jag mina första Macarons! :)
Jag tycker de blev rätt bra, för att vara första gången. Jag satt i evigheter vid datorn och letade tips på hur de skulle bli så bra som möjligt, eftersom jag visste hur svårt det var att göra. Jag hittade en jättebra blogg av en tjej som är superduktig på macarons! Hon har en hel guide om hur man gör, och tillochmed en felsökningsguide, så man kan se vad man gör fel. Hennes bogg hittar du här.

0

Söta bakverk

Har börjat planera lite, då jag fyller år om en månad (Yey!), och har hittat lite söta saker som jag gärna skulle vilja ha när jag fyller år. :)


Här har vi cupcakes med ganache, smörkräm, en tuggummiboll och lite strössel. Och så de extramt söta papperssugrören, som jag lyckades hitta hos Leila. Bild och recept hittade jag hos Bakerella. Hon har använt genomskinliga silikon-formar, och jag har letat överallt på internet, men inte hittat några, så säg gärna till om ni vet var det finns.


Här har vi supersöta CupcakePops, som jag också hittade hos Bakerella. Eller, igentligen såg jag de när Bakerella var på Martha Stewarts show, och så kollade jag upp de på nätet. Jag har för mig att man kan hitta nån video på Bakerellas hemsida från programmet, så kan man se exakt hur hon gör.


De här tycker jag är så extramt supersöta. Det är CakePops i form av glassar. Typ, IcecreamPops. Den här bilden hittade jag på google, men det är nog inte så svårt att göra ;)


Och macarons! De här hittar man ju typ överallt på internet. Jag gjorde faktiskt mitt första försök förra helgen, bilder kommer i eftermiddag, eller imorgon. :)
0

Solros-cupcakes

De här superfina cupcakesen såg jag på youtube. Användaren yoyomax12 gör världen finaste cupcakes, jag har kollat igenom varenda video. Hon lagar också mat, pysslar och bakar mycket mer än bara cupcakes. Hon är så fantastiskt duktig. Trollstaven, lådan och bläcket jag visade för ett tag sedan i ett inlägg, hittade jag också hos yoyomax. Men, iaf, solrosorna jag gjorde var lite mindre än hennes, jag fick inte plats med några blad eller en nyckelpiga. För er som vill prova på finns videon här, och så vill jag säga att det var faktiskt inte så svårt när man väl kommit igång. Jag är supernöjd med mina! :)







0

Omstart

Nä, nu tycker jag att vi börjar om. Jag är inge bra på det här känns det som. Jag vill blogga, men hinner knappt med. Eller okej, jag ska inte ljuga, jag glömmer bort det. Så nu tänkte jag blir bättre på att uppdatera mig, och för att visa min "omstart" håller jag på med en ny design till bloggen, en lite ljusare och vårigare. Designen jag har nu är så mörk.

Här kommer lite härligabilder som jag tog för ett tag sen, precis när båren var på väg in :)





0
Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: [email protected]


bloglovin
bloglovin
RSS 2.0