Recept: Trippel-polkabräck

Första julgodiset för i år blev polkabräck :) Väldigt lätt att göra, inte så mycket bakning igentligen. Vanlig polkabräck brukar ju bara ha mjölkchoklad och vit choklad, men jag lade till mörk choklad också, baraförattjagälskarmörkchoklad. Men ni får ju självklart använda vilken choklad ni vill ;)
 
 
Trippel-Polkabräck

ca 370g mörk choklad
ca 370g mjölkchoklad
ca 370g vit choklad
ca 80g polkagrisar
 
Jag använde mig av Marabou, det gör jag alltid när jag bakar med choklad. Av mjölkchokladen och den mörka använde jag inte riktigt 2 hela paket, men nästan (så får man lite över att gnaga på ;) Marabous vita choklad är ju 185g per paket av någon märklig anledning, så av den gick det åt två hela paket. Jag använde Cloettas polkagrisar. Det var 140g i en påse, men jag tror att jag använde drygt halva påsen. Ni får väl testa er fram :P
 
Börja med att lägga bakplåtspapper på en plåt eller liknande.
Smält den mörka chokladen, över vattenbad eller i mikron. När den är helt smält, bre ut chokladen i ett tunt lager på bakplåtspappret. Ställ in i kylen och låt stelna ordentligt.
Smält sedan mjölkchokladen, och när den är helt smält låt den svalna lite. Detta missade jag att göra första gången, så när jag hälle över den varma mjölkchokladen på den kylda mörka chokladen smälte den mörka chokladen och det blandades lite. Det gör inte så jättemycket om det blandas lite, det märks inte så mycket ;)
När mjölkchokladen har svalnat eller när du inte orkar vänta längre brer du ut den ovanpå den mörka chokladen, och ställer i kylen för att stelna.
Under tiden kan du krossa polkagrisarna, så mycket eller lite som du vill.
Smält sedan den vita chokladen, och tänk nu också på att låta den svalna. Sedan är det bara att bre ut på mjölkchokladen, och innan den stelnar strör du över de krossade polkagrisarna.
Låt stelna, och sen är det bara att bryta i bitar. Med tre lager choklad kan det bli lite svårt att bryta chokladen. Efter ett tag kan den bli lite för varm och kladdar, men då är det bara att ställa in i kylen igen och vänta lite innan du fortsätter.
Lägg i en fin burk, eller i mitt fall, en gammal glassburk och ät! :)
 
Lycka till!
0

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

Bloggadress

Kommentar

Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: kajsa_flora@hotmail.com
bloglovin
bloglovin