Recept: Vanilj-cupcakes med mjölkchoklad-frosting
Vaniljcupcakes (ca 12st)
2 1/4 dl vetemjöl
1 1/5 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75g minst rumsvarmt smör (Sätt helst i mikron några sekunder så att det börjar smälta lite.
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke.
Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.
Vispa resten av mjölken med ägg och vaniljpulver.
Rör sedan ihop mjölblandningen med mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.
Fyll muffinsformar till 2/3, grädda i ugnen ca 17-23 min.
Mjölkchoklad-frosting (till ca 12 cupcakes)
200g mjölkchoklad
200g philadelphia
50g mjukt smör
50g florsocker
Smält chokladen och låt den svalna. Vispa philadelphia, smör och florsocker till en slät kräm. Tillsätt den avsvalnade chokladen. Vispa fluffigt.