Recept: Marianne-bars

 
Marianne-bars (ca 24 bitar)
 
6 1/5 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 salt
150g mjukt smör
4 1/2 dl ljust musovadosocker
3 ägg
1 tsk vaniljpulver
400g Marianne Chokladdragéer (eller hackad vanlig Marianne-godisar)
 
När jag gjorde de här blandade jag allt för hand. Det går att använda elvisp, de blir fortfarande goda, men de blir ändå lite bättre när man blandar för hand.
Vad jag vet finns inte Marianne Chokladdragéer i Sverige. Jag brukar köpa de på färjan när vi åker till/från Finland, eller i Finland. Det kanske går att hitta någonstans i Sverige. Annars borde det gå att använda hackad vanlig Marianne, eller om man vill använda något helt annat kan man ta smarties eller hackad choklad. Variera hur du vill!
 
Sätt ugnen på 170*.
Sikta mjöl, bakpulver och salt.
I en annan skål rör ihop mjukt smör, ej smält (det går att fuska och mikra smöret lite om man har glömt ställa fram det i förväg, se bara till att det inte smälter) och sockret. Man kan använda baksidan av en sked för att blanda samman de. Det kan kännas lite trögt i början men det går.
Tillsätt ett ägg åt gången och blanda väl efter varje ägg.
Blanda i vanilj och Marianne-godisarna.
Blanda i mjöl-blandingen, hälften i taget. Smeten ska vara tjock.
Lägg i en form, ca 30x20cm. Man kan smörja formen, men jag la i bakplåtspapper och lät papperet sticka upp vid kanterna för att enkelt kunna lyfta ur kakan ur formen när den är klar. Se till att trycka ut smeten i alla kanter och hörn, för den kommer inte flyta ut av sig själv.
Grädda i mitten av ugnen ca 28min, men håll koll på den lite innan. Den ska vara gyllenbrun på toppen.
Servera gärna varm så att chokladen i godisarna är smält. Den går att värma i mikron om man vill äta senare, de är fortfarande goda ;)
1
Anonym
2013-07-19 20:23:10

De var otroligt goda!


Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

Bloggadress

Kommentar

Kajsa

Kajsa

Jag som äger den här bloggen heter Kajsa och är 15 år. Jag är en glad och kreativ tjej som skriver om min vardag och mina många intressen.

Kontakt: kajsa_flora@hotmail.com
bloglovin
bloglovin